Quantitative Aptitude Daily Online Free Practice Quiz 29th Jun 2020
by Admin · 29/06/2020
Quantitative Aptitude Daily Online Practice Quiz 29th Jun 2020
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
You must specify a text. 

You must specify an email address. 
Information
This quiz contains 10 questions on Quantitative Aptitude based on the latest syllabus for various competitive examination. All questions are based on MCQ, there is no negative marking for wrong answer, and you can also check the answer of the question. To take the quiz click the start button.
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Average score  
Your score 
Categories
 Not categorized 0%
Pos.  Name  Entered on  Points  Result 

Table is loading  
No data available  
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review
 Question 1 of 10
1. Question
1 pointsThe product of the ages of Syam and Sunil is 240. If twice the age of Sunil is more than Syam’s age by 4 years, what is Sunil’s age?
Correct
Sunil’s age is 12 years
Incorrect
Sunil’s age is 12 years
 Question 2 of 10
2. Question
1 pointsThe base of a parallelogram is (p+4). Altitude to the base is (p−3) and the area is (p2−4). Find out its actual area.
Correct
actual area is 60 square units
Incorrect
actual area is 60 square units
 Question 3 of 10
3. Question
1 pointsA box contains 4 red, 3 white and 2 blue balls. Three balls are drawn at random. Find out the number of ways of selecting the balls of different colours?
Correct
1 red ball can be selected in ^{4}C_{1} ways.
1 white ball can be selected in ^{3}C_{1} ways.
1 blue ball can be selected in ^{2}C_{1} ways.
Total number of ways
= ^{4}C_{1} × ^{3}C_{1} × ^{2}C_{1}
=4×3×2
=24Incorrect
1 red ball can be selected in ^{4}C_{1} ways.
1 white ball can be selected in ^{3}C_{1} ways.
1 blue ball can be selected in ^{2}C_{1} ways.
Total number of ways
= ^{4}C_{1} × ^{3}C_{1} × ^{2}C_{1}
=4×3×2
=24  Question 4 of 10
4. Question
1 pointsIf selling price of an article is Rs 250, profit percentage is 25%. Find the ratio of the cost price and the selling price
Correct
cost price:selling price = 4:5
Incorrect
cost price:selling price = 4:5
 Question 5 of 10
5. Question
1 pointsIf the compound interest on a certain sum for 2 years in Rs. 80.80 and the simple interest Rs. 80; then the rate of interest per annum is
Correct
2%
Incorrect
2%
 Question 6 of 10
6. Question
1 pointsP can do a work in 24 days. Q can do the same work in 9 days and R can do the same in 12 days. Q and R start the work and leave after 3 days. P finishes the remaining work in — days.
Correct
Work done by P in 1 day = 1/24
Work done by Q in 1 day = 1/9
Work done by R in 1 day = 1/12
Work done by Q and R in 1 day = 1/9 + 1/12 = 7/36
Work done by Q and R in 3 days = 3×7/36 = 7/12
Remaining work = 1 – 7/12 = 5/12
Number of days in which P can finish the remaining work = (5/12) / (1/24) = 10Incorrect
Work done by P in 1 day = 1/24
Work done by Q in 1 day = 1/9
Work done by R in 1 day = 1/12
Work done by Q and R in 1 day = 1/9 + 1/12 = 7/36
Work done by Q and R in 3 days = 3×7/36 = 7/12
Remaining work = 1 – 7/12 = 5/12
Number of days in which P can finish the remaining work = (5/12) / (1/24) = 10  Question 7 of 10
7. Question
1 pointsA boatman can row 96 km downstream in 8 hr. If the speed of the current is 4 km/hr, then find in what time will be able to cover 8 km upstream?
Correct
2 hours
Incorrect
2 hours
 Question 8 of 10
8. Question
1 pointsFind the missing number. 1,0.5,0.25,0.125,0.0625,?
Correct
Divide each term by 2 to get the next term.
Incorrect
Divide each term by 2 to get the next term.
 Question 9 of 10
9. Question
1 pointsWhat is the greatest number which divides 24, 28 and 34 and leaves the same remainder in each case?
Correct
34 – 24 = 10
34 – 28 = 6
28 – 24 = 4
Hence, the greatest number which divides 24, 28 and 34 and gives the same remainder
= HCF of 10, 6, 4
= 2Incorrect
34 – 24 = 10
34 – 28 = 6
28 – 24 = 4
Hence, the greatest number which divides 24, 28 and 34 and gives the same remainder
= HCF of 10, 6, 4
= 2  Question 10 of 10
10. Question
1 points2664 ÷ 12 ÷ 6 =?
Correct
2664 ÷ 12 = 222
222 ÷ 6 = 37Incorrect
2664 ÷ 12 = 222
222 ÷ 6 = 37